Kuih ketayap juga dikenali sebagai kuih dadar gulung. 2 sudu besar minyak masak; Masukkan kelapa parut, air, gula .
Masukkan kelapa parut, air, gula . Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. Cara penyediaan kuih ketayap : Kacau sebati sampai gula larut. Kisar dengan 2 cawan air. Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama).
Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih .
2 sudu besar minyak masak; Kisar dengan 2 cawan air. Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan . Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Cara penyediaan kuih ketayap : Blender semua bahan hingga halus. Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . Kacau sebati sampai gula larut. 2 1/2 cwn air pandan @ santan cair; Dari santan dan kelapa parut. 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je);
Kisar dengan 2 cawan air. Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut.
Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan . Cara penyediaan kuih ketayap : Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Dari santan dan kelapa parut. Kuih ketayap juga dikenali sebagai kuih dadar gulung. 2 sudu besar minyak masak;
Kuih ketayap juga dikenali sebagai kuih dadar gulung.
Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. Cara penyediaan kuih ketayap : 2 sudu besar minyak masak; Dari santan dan kelapa parut. 2 1/2 cwn air pandan @ santan cair; Kisar dengan 2 cawan air. Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . Kacau sebati sampai gula larut. Masukkan kelapa parut, air, gula . Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan . Kuih ketayap juga dikenali sebagai kuih dadar gulung. Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama).
Cara penyediaan kuih ketayap : Masukkan kelapa parut, air, gula .
Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. 2 1/2 cwn air pandan @ santan cair; Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Blender semua bahan hingga halus. Kacau sebati sampai gula larut.
Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama).
Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. 2 1/2 cwn air pandan @ santan cair; Kacau sebati sampai gula larut. Kuih ketayap juga dikenali sebagai kuih dadar gulung. Blender semua bahan hingga halus. Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. Kisar dengan 2 cawan air.
Kuih Ketayap Kuih Hijau Kelapa : Resepi Kuih Dadar Gulung Pandan Yang Lezat Sekali Dan Gampang Resepi Kak Ross. Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. 2 sudu besar minyak masak; Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap.
Dari santan dan kelapa parut.
Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. 2 sudu besar minyak masak;
Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. 2 1/2 cwn air pandan @ santan cair;
Cara penyediaan kuih ketayap : Kisar dengan 2 cawan air. Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Dari santan dan kelapa parut. Kacau sebati sampai gula larut. Masukkan kelapa parut, air, gula .
Dari santan dan kelapa parut.
Dari santan dan kelapa parut. Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. 2 sudu besar minyak masak; Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Masukkan kelapa parut, air, gula .
Kuih ketayap juga dikenali sebagai kuih dadar gulung.
Kisar dengan 2 cawan air.
Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut.
Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap.
Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih .
Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali.
Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali.
Post a Comment for "Kuih Ketayap Kuih Hijau Kelapa : Resepi Kuih Dadar Gulung Pandan Yang Lezat Sekali Dan Gampang Resepi Kak Ross"